Paklijst voor een Backpack- of Wandelvakantie

Ben je van plan om binnenkort op wandelvakantie te gaan met je rugzak of backpack? Dan is een goede voorbereiding het halve werk! In deze blog helpen onze experts je op weg met alles wat je nodig hebt. Van de juiste rugtas tot functionele kleding; met deze tips ga je zorgeloos op pad.

De Juiste Rugzak Kiezen

Een van de belangrijkste items tijdens een backpack- of wandelvakantie is natuurlijk de rugzak, maar hoe kies je nu de perfecte rugzak? 

Hier zijn er paar tips voor het kiezen van de perfecte rugzak:

Comfort: Het is belangrijk dat je geen last krijgt van je rugzak, kies daarom voor een rugzak met verstelbare schouderbanden en een gewatteerde heupband, zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt en je schouders en heupen minder belast worden tijdens lange wandelingen. 

Waterbestendigheid: Ga voor een rugzak met waterafstotend materiaal om je spullen droog te houden bij onverwachte regenbuien. 

Grootte van je rugzak: Voor een hoteltocht is een rugzak van 30-40 liter meestal voldoende. Zorg ervoor dat het totale gewicht van de gevulde rugzak ongeveer 20% van je lichaamsgewicht is om overbelasting te voorkomen.

En wij snappen het helemaal. Een keuze maken is lastig. Daarom hebben wij een top 3 lijst gemaakt van de perfecte merken voor je rugzak!

Top 3 merken voor de juiste rugzak 

  1. Osprey
  2. Lowe Alpine
  3. Fjallraven

Vind de perfecte backpack!

Ben je op zoek naar een nieuwe backpack? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de grootte en inhoud! Voor een dagtocht heb je meestal een backpack van 20-30 liter nodig, perfect voor al je snacks, water en een extra fleecetrui. Ga je op een meerdaagse trektocht? Dan is een backpack van 50-70 liter de juiste keuze, zodat je alles wat je nodig hebt, mee kunt nemen. 

Onze experts hebben de top 10 backpacks voor je samengesteld: top 10 backpacks

Bescherm je spullen tegen de regen met onze regenhoezen!

Heb jij net een wandeltocht gepland, maar de weer-app geeft buien aan en is jouw backpack niet waterdicht? Geen zorgen! Wij verkopen lichtgewichte regenhoezen voor jouw backpack, met deze hoezen blijven je spullen droog en kan je zonder zorgen op pad!

Hoe kies je de perfecte wandeloutfit?

Als je op wandelvakantie gaat, wil je natuurlijk de juiste kleding aan hebben. Kleding die comfortabel is, je beschermt tegen alle weersomstandigheden en functioneel is. Maar wat trek je nu precies aan tijdens zo’n tocht? Hier zijn een paar handige tips om de perfecte wandeloutfit samen te stellen!

Comfortabel ondergoed 

De basis voor een wandeloutfit is termisch ondergoed. Thermo ondergoed zit niet alleen lekker, maar helpt ook om vocht af te voeren tijdens het lopen. Thermisch ondergoed houd je bovendien warm bij kouder weer. Wij verkopen thermo ondergoed dat gemaakt is van materialen zoals merinowol of synthetische stoffen. Deze stoffen drogen snel en zijn ademend. 

Basis laag 

Een goede basislaag is een must-have tijdens het wandelen! Dit is een laag die je direct op je huid draagt. Deze laag houd je warm en zorgt ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd. Wij raden aan om te kiezen voor een thermoshirt van merinowol of polyester. Het beste is om katoen te vermijden aangezien katoen vocht vast houdt. 

Geeft de weervoorspelling koude dagen aan? Dan zijn thermoleggings een goede aanvulling onder jouw wandelbroek! Ook kan je kiezen voor een sneldrogend T-shirt tijdens het wandelen! Of je nu kiest voor korte of lange mouwen, deze shirts houden je fris en droog, zelfs tijdens intensieve tochten. Ideaal, toch?

Tussenlaag

Laagjes zijn onmisbaar tijdens een wandeling. De tussenlaag zorgt voor extra warmte en is ademend, wat helpt bij het afvoeren van vocht. Wij raden aan om een fleecevest mee te nemen. Deze zijn licht en compact, waardoor het makkelijk in je tas past wanneer het warmer wordt.

Wandeljassen

Als je op pad gaat voor een wandeltocht, is een goede wandeljas praktisch. Je wilt beschermd zijn tegen regen en wind. Bij Kampeerhal Roden hebben we een grote selectie jassen die perfect zijn voor elke wandelaar.

Wij raden het aan om voor jassen te kiezen die ademend en rekbaar zijn, zodat je vrij kunt bewegen terwijl je comfortabel blijft. Of je nu een lichtgewicht regenjas nodig hebt voor onverwachte buien of een softshell die je warm houdt op frisse dagen, wij hebben de juiste jas voor jouw avontuur. Neem snel een kijkje in ons assortiment en ontdek welke wandeljas het beste bij jou past!

Wandelbroek

Een wandeloutfit is geen outfit zonder onze bestsellers: de wandelbroeken! Deze broeken zijn lichtgewicht en ademend, wat ervoor zorgt dat je je vrij kunt bewegen. Plus met de waterafstotende of zelfs waterdichte functie zijn ze ideaal voor elk weertype. Zo blijf je lekker droog en comfortabel. 

Ook verkopen wij afritsbroeken. Deze trekkingsbroeken zijn gemaakt van lichtgewicht, elastisch materiaal, waardoor ze perfect zijn voor elke outdoor activiteit. En krijg je het warm? Rits eenvoudig de pijpen eraf en je hebt een comfortabele korte broek.

Wandelsokken

Bij het wandelen is het kiezen van de juiste sokken net zo belangrijk als je schoenen. Goede wandelsokken kunnen het verschil maken tussen een geweldige hike en een dag met blaren. Om ongemak te voorkomen verkopen wij sokken die naadloos zijn en een vochtregulatie hebben. Dit verminderd risico op irritatie en blaren.

Wandelschoenen

De juiste wandelschoenen zijn een must voor je wandelvakantie! Het is belangrijk dat je wandelschoenen een goede binnenzool hebben, zodat je geen last krijgt van vermoeidheid en je lekker kunt blijven lopen. 

En dat is nog niet alles! Wij verkopen schoenen die ademend en volledig waterdicht zijn, zodat je geen last hebt van zweetvoeten, zelfs niet na een flinke dagtocht. 

Ben je op zoek naar de perfecte wandelschoenen? Bekijk dan snel onze top 10 pagina’s die onze experts voor je hebben gemaakt en vind jouw perfecte paar schoenen! 

Hoe onderhoud je wandelschoenen?

Wil je meer tips over het onderhoud van je wandelschoenen? Lees dan ook onze blog ‘Onderhoud je schoenen goed!’ Zo weet jij hoe je je schoenen in perfecte staat houdt!' 

“Herenkleding

Ga veilig op wandelavontuur!

Het is natuurlijk fijn om voorbereid op pad te gaan. Hier onder vertellen wij de meest handige accessoires om mee te nemen!

Drinkfles

Water drinken is super belangrijk tijdens een lange tocht! Veel rugzakken hebben een speciaal vak voor een waterzak of drinkfles. Wij verkopen super handige drinkflessen bij Kampeerhal Roden, ideaal voor mee op pad!

Pet of hoed

Wij raden aan om je gezicht en nek te beschermen met zonnig weer! Wij bieden ideale petten en hoeden, zodat jij altijd beschermd op pad gaat!

EHBO-pakket

Een EHBO-pakket is onmisbaar. Wij verkopen EHBO-kits die perfect zijn voor het mee nemen in jouw tas. Zo ben je altijd goed voorbereid op ongelukjes en kwaaltjes.

Wat moet je mee nemen op wandelvakantie?

Als wandelexperts begrijpen wij de stress die bij het inpakken komt kijken. Maar maak je geen zorgen! Vanaf nu hoef jij je nooit meer druk te maken. We hebben een handige paklijst samengesteld met alles wat je nodig hebt, zodat je niets vergeet tijdens je avontuur! 

Bekijk de wandelvakantie paklijst: paklijst

Als je nog niet zo ervaren bent met wandelen, lees dan ook onze blog over waar je aan moet denken als je begint met wandelen. Hier vind je super handige tips waarmee je het meeste uit je wandelervaring haalt.

Lees de blog geschreven door onze experts hier: Blog wandelen 

Wij hopen dat je met deze tips goed voorbereid op pad kunt gaan en wensen je veel plezier tijdens je wandelavonturen! Vergeet niet dat je altijd welkom bent in onze winkel. Ons enthousiaste team staat klaar om je te helpen bij het uitzoeken van de perfecte kleding en uitrusting, zodat je optimaal kunt genieten van je wandeltocht. En als je na een lange wandeling even wilt uitrusten, kom dan gezellig langs voor een heerlijke kopkoffie en een gebakje in ons Kampeercafé

Geniet van je tocht en maak mooie herinneringen!

Geschreven door: Outdoor-expert Daan
OVER DAAN

Met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in Nepal en Australië, kun je mij alles vragen over je paklijst! Als echte outdoor liefhebber vind je mij vaak op de fiets of klim ik graag. Oh en vertel even waar je zelf naartoe gaat, dat vind ik altijd leuk om te horen!

Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

De beste stoelen voor een trekking

Ontdek de beste trekkingstoelen voor jouw avonturen en geniet van comfort in de natuur!

Paklijst voor een Backpack- of Wandelvakantie

Ga je binnenkort op backpack- of wandelvakantie? In onze blog vind je handige tips om je goed voor te bereiden, van het kiezen van de juiste rugzak tot de beste kleding voor onderweg.