HOUTSKOOL EN BRIKETTEN
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Bekijk meer
- Bekijk meer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Bekijk meer
-
-
-
- Bekijk meer
-
-
- Bekijk meer
-
-
- Bekijk meer
-
-
- Bekijk meer
-
-
-
-
-
-
- Bekijk meer
- Geeft een natuurlijk rooksmaak
- Geschikt voor de Karu 12 & 16
- Duurzaam geproduceerd
- Brandtijd van 4 uur
- Perfect voor Dutch Ovens
- Makkelijk aan te steken
- Premium Houtskool
- Zuiver Natuurlijk
- Langdurige Gloed
- Duurzaam materiaal
- Lange brandduur
- Weinig rookvorming
- Lange brandduur
- Zeer weinig asresten
- Geeft optimale hitte af
- Per stuk verpakt
- Brand 3 uur lang
- Makkelijk aan te steken
- Marabu-Mesquite Blend
- Langdurige gloed
- Robuuste smaakprofiel
- Voor Kamado en Kettle bbq
- Neutrale smaak
- Makkelijk aan te steken
- Europees Eikenhout
- Lange Brandduur
- Pure Smaakboost
- Unieke Schedelvorm
- Eco-vriendelijk
- Lange brandduur
- Lang brandend
- Zuiver Quebracho
- Weinig as
- Compleet pakket voor Karu 16
- Duurzaam geproduceerd hout
- Geeft een natuurlijk rookaroma
- Duurzaam Eikenhout
- Ideaal voor Pizza's
- Lange Brandduur
- FSC-gecertificeerd hout
- Lange brandduur
- Perfect voor "high and fast'
- Duurzaam Marabu Hout
- Lange Brandduur
- Perfect voor "low en slow"
Houtskool en briketten van Kampeerhal Roden
Bij Kampeerhal Roden hebben we een ruim assortiment houtskoolbarbecues. De ware barbecueliefhebber kiest een houtskool barbecue van bijvoorbeeld Weber. We verlangen naar de rokerige smaak die ontstaat door hout gestookt vuur. Of je nu een stuk vlees bereidt of groenten grilt, met houtskool til je de barbecuesmaak naar een hoger niveau.
Verschillende soorten houtskool en briketten
Verschillende soorten houtskool bieden barbecueliefhebbers genoeg keuzes, elk met unieke eigenschappen die de smaak en het kookproces beïnvloeden. Een populaire keuze is bijvoorbeeld de houtskool van The Bastard. Briketten zijn samengesteld uit geperste houtskoolstof en bindmiddelen. Ze bieden een langere brandtijd en stabielere temperatuurregeling. Ze zijn perfect voor langzamere kookmethoden, zoals roken of langdurig barbecueën, en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Mocht je hier nou meer over willen weten, bekijk dan zeker even onze blog over houtskool en briketten.
Wanneer houtskool en wanneer BBQ briketten?
Houtskool en briketten worden vaak gebruikt als brandstof voor barbecues. Beide hebben hun eigen voordelen en toepassingen, mensen kiezen vaak afhankelijk van hun voorkeuren en de gewenste kookresultaten. Ook heeft houtskool de neiging om sneller op te warmen dan briketten, waardoor je snel kunt beginnen met koken op de houtskoolbarbecue. Daarnaast kan houtskool een hogere temperatuur bereiken dan briketten. Dit is handig voor het snel schroeien van vlees en het creëren van een knapperige textuur aan de buitenkant van voedsel. En het geeft natuurlijk een karakteristieke rokerige smaak aan je gerechten.
Briketten branden daarentegen over het algemeen langer en gelijkmatiger dan houtskool. Dit maakt ze geschikt voor langzamer koken, zoals bij het bereiden van grote stukken vlees of gerechten die een langere bereidingstijd vereisen. Briketten behouden over het algemeen een stabielere temperatuur dan houtskool, wat dan weer handig is voor gerechten die een constante hitte nodig hebben. Ook produceren ze over het algemeen minder rook dan houtskool, wat gunstig kan zijn als je wilt voorkomen dat je voedsel een te sterke rooksmaak krijgt.
Bestel of kom langs in de winkel
Heb je een keuze kunnen maken? Zo ja, bestel dan jouw houtskool en/of briketten hierboven! Mocht je er toch nog niet helemaal zeker over zijn en zou je nog meer advies willen, kom dan vooral langs in onze winkel. Onze barbecue experts je er alles over vertellen!