Winter barbecueën!
Wist je dat er ook in de herfst en zelfs winter wordt gebarbecued in Nederland? 40% van de Nederlanders steekt ook tijdens de koude dagen de barbecue aan. Bij barbecueën wordt vaak gedacht aan warme zomerdagen en gezellige avonden buiten. Maar waarom zou je die heerlijke barbecue-ervaring beperken tot slechts een paar dagen per jaar? In deze blog vertellen onze barbecue-experts je alles over het winter barbecueën en onthullen zij de lekkerste recepten!
Winterse sferen
In de winter gaat barbecueën veel verder dan het grillen van vlees, het gaat om het creëren van een warme en gezellige sfeer omdat het natuurlijk koud is buiten. Versier je tuin met gezellige lampjes, dekens of steek een terrasverwarmer aan. Dit zorgt niet alleen voor extra warmte, maar ook voor een gezellige avond. Kruip gezellig met elkaar onder een deken en geniet van al het lekkere eten.
Praktische tips!
- Omdat het buiten kouder is dan in de zomer, is het belangrijk om je barbecue flink op te stoken. Begin op tijd met aansteken zodat je niet te lang moet wachten. Zorg er ook voor dat je barbecue uit de wind staat, anders krijgt jouw grill het weer koud.
- Zorg dat je genoeg kolen in huis hebt en houd de deksel dicht. Omdat het vlees in de winter lang gegaard wordt moet de barbecue op de juiste temperatuur worden gehouden.
- Eén van de belangrijkste tips is om zelf warm te blijven! Maak een lekker glaasje glühwein bij je winterse barbecue, zo houd je het langer vol. Iets meer uitdaging? Ga voor een winterse cocktail zoals de Winter Berry of een Baileys Salted Caramel Hot Chocolate.
- Zet de vuurkorf aan voor extra sfeer en warmte, de kinderen kunnen ondertussen hun marshmallows roosteren, hoe gezellig is dat!
- En dan het allerbelangrijkste: Zorg ervoor dat je alle gerechten al voorbereid hebt, zo kun je zelf ook lekker genieten van de gezelligheid en het heerlijke eten.
Winterse barbecue recepten
Winter barbecueën geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met winterse smaken. Ben je benieuwd wat jij kunt maken op je barbecue? Onze barbecue-experts Guido & Jeroen hebben drie heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet!
Gerookte Wintergroenten
Ingrediënten: Wortel, pompoen, rode uit, olijfolie, rozemarijn, tijm, zout & peper.
Bereidingswijze: Snijd de groenten in gelijke stukken en leg deze op een bakplaat. Vervolgens voeg je olijfolie en de verse kruiden toe aan de groentes. Maak ze op smaak met zout en peper. Zet de bakplaat op het barbecue rooster en rook de groentes tot de licht gekarameliseerd zijn. En smullen maar!
Gegrilde zalmzijde met gepofte groenten
Ingrediënten: 1 hele zalmzijde met huid, viskruiden, één citroen, één prei, vier tomaten, vier uien, zout & peper en een cederhouten rookplank.
Bereidingswijze: Bereid de barbecue voor met een temperatuur van ongeveer 170 graden. Kruid de zalmzijde naar je eigen smaak en leg deze op de rookplank. Snijd de citroen in plakjes en leg deze over de zalm heen. Plaats de zalmzijde met de rookplank op de barbecue. Gaar de zalm in 25-30 minuten met een kerntemperatuur van 48 graden. Snijd de prei is grote stukken en kruid de prei, tomaten en uien met zout en peper. Pak de groentes in met aluminiumfolie en leg deze tussen de kolen. Na een halfuurtje kun jij geniet van je zalm met de gepofte groenten. Eet smakelijk!
Veel plezier met jouw winter barbecue!
Barbecueën is niet alleen een culinair avontuur, maar het zorgt ook voor gezellige avonden met familie en vrienden. Trek je warme kleding aan, steek de barbecue aan en geniet van alle heerlijke recepten! Ben je nog op zoek naar leuke accessoires zoals een barbecueboek of een nieuwe messen set? Kom langs op onze barbecueafdeling en ontdek je eigen barbecue talent! Een nieuwe barbecue kopen? Lees dan onze blog: welke barbecue kies ik?