Waarom kamperen met een tent zo leuk is!

Door de regen met je wc-rol naar het toiletgebouw lopen, een hapje bereiden op een 1-pits gasstel laag bij de grond, je luchtbed oppompen, niet kunnen slapen door de snurkgeluiden van de buurman en vol met muggenbulten zitten. Het leven van een kampeerder gaat niet altijd over rozen. Toch trekken heel veel mensen er elk jaar weer op uit met de tent. Wat is er nou zo leuk aan kamperen? In onze nieuwste blog leggen wij het aan je uit!

(Meestal) geen wifi

Als je met de tent kampeert zijn lang niet alle campings voorzien van wifi. Dat lijkt misschien saai, maar niets is minder waar. Je hebt veel minder afleiding dan in het dagelijks leven en houdt dus meer tijd over voor andere dingen. Bordspelletjes spelen met de familie, hutten bouwen met de kinderen of voer een goed gesprek!  

Kamperen is een sociale bezigheid

Wist je dat kamperen een sociale bezigheid is? Het begint al met het opzetten van de tent waarbij je meer tijd door brengt met je vrienden en familie. Ook ontmoet je vaak nieuwe mensen op de camping. Maar wat dacht je van gezellig samen de afwas doen, eten maken of een vuurtje stoken. In de meeste gevallen bouw je zelfs een betere band met elkaar op. Een tip voor een romantisch avondje als de kinderen al lang in dromenland zijn? Voor de tent naar de sterren kijken met een goed glas rode wijn. 

Je bent buiten in de vrije natuur

Als je in de stad woont is het heerlijk om je vakantie midden in de natuur door te brengen. Je ruilt de drukte in voor rust en ruimte! Je kunt ineens heel andere dingen doen. De meeste tentkampeerders zijn de hele dag buiten. Ze gaan graag wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, vogels spotten of over het strand wandelen. Heb je kinderen? Dan kunnen zij natuurlijk lekker hun gang gaan in de natuur. Laat ze bijvoorbeeld een hut bouwen of insecten bestuderen. Je hebt er geen kind meer aan!  Nog een leuke bijkomstigheid: buiten maak je vitamine D aan en dit is goed voor je gezondheid. 

Goede nachtrust

Slapen in een tent is goed voor je nachtrust. Tijdens kamperen word je veel minder blootgesteld aan kunstlicht van bijvoorbeeld een lamp of de computer. Van kunstlicht word je moe. Doordat je tijdens kamperen de hele dag buiten in de weer bent, ben je veel energieker. Je slaapt beter in en voelt je alerter in de ochtend.

Hebben we je overtuigd? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod tenten. Wil jij meer weten over kamperen? Lees dan alle tips in onze blog seizoen kamperen, waar moet ik opletten?

Geschreven door: Kampeerspecialist Thijs
OVER THIJS

Als echte outdoor liefhebber sta ik voor je klaar met al je vragen over je kampeeruitrusting. Naast het geven van advies deel ik ook graag mijn ervaringen en tips om het beste uit je kampeertrip te halen!

Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

De beste stoelen voor een trekking

Ontdek de beste trekkingstoelen voor jouw avonturen en geniet van comfort in de natuur!

Paklijst voor een Backpack- of Wandelvakantie

Ga je binnenkort op backpack- of wandelvakantie? In onze blog vind je handige tips om je goed voor te bereiden, van het kiezen van de juiste rugzak tot de beste kleding voor onderweg.