Hoe werkt een elektrische koelbox?

Op een zomerse dag, wanneer de zon hoog aan de hemel staat, is er één held op de camping die voor verfrissing zorgt: de koelbox! Met de koude binnenkant vol met drankjes en lekkernijen, staat de koelbox altijd klaar om de hitte te trotseren. Hij houdt alles lekker koel en klaar om te genieten. De koelbox is een handig voorwerp om mee te nemen op je zomerse kampeeravonturen. Maar hoe werk zo’n elektrische ook wel, actieve koelbox nou precies? Onze experts gaan jou uitleggen hoe dat werkt.

Wat is het verschil tussen een passieve en actieve koelbox?

Er zijn twee soorten koelboxen, een passieve- en actieve koelbox. Bij Kampeerhal Roden vind je ze allebei. Een passieve koelbox werkt op isolerend schuim, hier kan je nog koelelementen inleggen om de koelboxen langer koud te houden. Een actieve koelbox, ook wel een elektrische koelbox werkt dus op elektriciteit. Hierdoor maakt hij meer geluid dan andere koelboxen. Maar hij blijft wel zo lang koud zolang jij dat wilt. Dat kan een passieve koelbox dan weer niet. Bij de actieve koelboxen maken we ook nog onderscheid in thermo-elektrische koelboxen en compressor koelboxen.


Hoe werkt een thermo-elektrische koelbox?

Deze koelboxen werken op elektriciteit, ze worden aangesloten op 12v. Gelukkig hebben de meeste campingplekken wel een elektriciteitsaansluiting. Dus dat hoeft geen probleem te zijn! De koelboxen werken op een peltier-element. Deze elementen verplaatsen warmte van de ene kant naar de andere kant van de koelbox. Hierdoor kan de warmte ontsnappen aan de zijkant en blijven jouw drankjes lekker koud. Een voorbeeld van zo’n koelbox is de Mestic Koelbox Hybride Mhc-40, deze kan koelen tot wel -15 C°!


“koelboxen

Hoe werkt een compressor koelbox?

Compressor koelboxen zijn ideaal voor langere kampeervakanties in warme landen. De tempratuur waar je de koelbox op instelt is niet afhankelijk van de buitentempratuur. Zo kan je zelfs met 40 C° genieten van een koude snack. Je kan zelfs met deze koelboxen vriezen! De compressor koelbox werkt op 230 volt. Doordat de compressor in de koelbox de warme lucht als het ware uit de koelbox duwt, blijft je koelbox koud. Je kan zelf de tempratuur instellen en de koelbox is binnen no-time koud. De Camp Guru Coolbox Bsc40 koelbox is een koelbox met alles erop en eraan, met Ledverlichting aan de binnenkant en stevige handvaten is hij perfect voor je kampeervakantie.


Waarom kiezen voor een elektrische koelbox?

Simpelweg, het maakt je kampeerervaring een stuk makkelijker. Je kan snel een koud drankje pakken of wat lekker vers fruit. En met een elektrische koelbox blijft dat weken koud. Je hoeft niet met koelelementen in de weer. Deze koelboxen blijven lang koud en zijn dus ideaal voor je kampeeravonturen. Een tip van onze experts: bouw je koelbox niet helemaal in, zo kan de warme lucht goed ontsnappen aan de zijkant van de koelbox!


Ben je klaar om te kamperen?

Nu onze experts je de belangrijkste tips hebben gegeven, kan het shoppen beginnen. En waar doe je dat anders dan bij Kampeerhal Roden? Bij ons kun je terecht voor al jouw kampeerbenodigdheden! Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van het beste advies. Weet je nu welke elektrische koelbox jij moet hebben? Bekijk ons assortiment aan koelboxen. Heb je nog niet je hele uitrusting voor de kampeervakantie? Lees dan onze blog: Wat is de beste campingtafel? Wij wensen je veel kampeerplezier!

Geschreven door: Kampeerspecialist Thijs
OVER THIJS

Als echte outdoor liefhebber sta ik voor je klaar met al je vragen over je kampeeruitrusting. Naast het geven van advies deel ik ook graag mijn ervaringen en tips om het beste uit je kampeertrip te halen!

Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

De beste stoelen voor een trekking

Ontdek de beste trekkingstoelen voor jouw avonturen en geniet van comfort in de natuur!

Paklijst voor een Backpack- of Wandelvakantie

Ga je binnenkort op backpack- of wandelvakantie? In onze blog vind je handige tips om je goed voor te bereiden, van het kiezen van de juiste rugzak tot de beste kleding voor onderweg.