De beste stoelen voor een trekking

Of je nu een ervaren trekker bent of net begint met het ontdekken van de wereld van wandelen en kamperen, er is één ding dat je absoluut niet wilt vergeten: een goede trekking stoel. Na een lange dag wandelen is er niets fijner dan even neerploffen en genieten van het uitzicht. Maar welke stoel is het meest geschikt om mee te nemen? In deze blog geschreven door experts ontdek je welke stoelen perfect zijn voor trekking, wat de belangrijkste eigenschappen zijn en waarom een lichte en opvouwbare stoel je nieuwe beste vriend wordt tijdens elke tocht.

Waarom een Trekking stoel Onmisbaar Is

Tijdens een trekking draag je alles zelf, van je tent en slaapzak tot je eten en drinken. Elk item moet zorgvuldig worden uitgekozen om je rugzak zo licht mogelijk te houden. Toch is er één luxe die je eigenlijk niet wilt missen: een comfortabele stoel. Of je nu even pauzeert voor een snack of ‘s avonds bij het kampvuur zit, een fijne stoel maakt je trektocht een stuk aangenamer. Maar wat maakt een trekking stoel nu echt perfect? 

Het draait allemaal om gewicht, compactheid en comfort. Een goede trekking stoel is ultralicht, eenvoudig opvouwbaar en stevig genoeg om je na een lange dag het comfort te bieden dat je verdient. Je wilt tenslotte niet slepen met een zware stoel of erachter komen dat hij niet in je rugzak past. Daarom hebben we een aantal top modellen op een rij gezet die ideaal zijn voor jouw volgende avontuur!

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen van een Trekking stoel?

Bij het kiezen van de ideale trekking stoel zijn gewicht en compactheid heel belangrijk. Een lichtgewicht stoel zorgt ervoor dat jij je niet te bepakt voelt tijdens lange wandelingen, vooral wanneer je rugzak al vol zit met al je andere uitrusting. Zoek naar een stoel die je makkelijk kunt meenemen en die je nauwelijks opmerkt in je bagage. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel eenvoudig opvouwbaar is en weinig ruimte in beslag neemt. Dit maakt het makkelijker om van de ene plek naar de andere te reizen zonder te veel gedoe. 

Comfort is natuurlijk ook van groot belang. Na een lange dag wandelen wil je een fijne plek om te ontspannen. Kies een stoel met een goede rugleuning en zitvlak, zodat je heerlijk kunt relaxen en genieten van het uitzicht met een warm of koud drankje in de hand. Een ideale trekking stoel combineert deze elementen: lichtgewicht, compactheid en comfort, en maakt zo het verschil tussen een vermoeide pauze en een moment van pure ontspanning in de natuur!

Helinox: De Ultieme Trekking stoel voor de Serieuze Wandelaar

Als het gaat om trekking stoelen, is Helinox een merk dat altijd bovenaan de lijst staat. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen voor avonturiers die niet willen inleveren op comfort, maar ook het gewicht van hun uitrusting willen verminderen. Helinox stoelen zijn namelijk superlicht, sommige modellen wegen minder dan een fles water! Dit maakt ze de perfecte keuze voor lange tochten waarbij je elke gram moet afwegen. 

Wat Helinox stoelen zo populair maakt, is niet alleen hun lage gewicht, maar ook het eenvoudige opvouwbare ontwerp. Binnen een paar seconden vouw je de stoel uit of in en door het slimme ontwerp past hij makkelijk in je rugzak. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die precies past bij jouw behoeften en stijl.

De Beste Helinox Stoelen voor Trekking

Als je op zoek bent naar lichtgewicht, comfortabele en gemakkelijk opvouwbare stoelen voor je volgende trekking, dan zijn de stoelen van Helinox perfect voor jou. Hier zijn de drie meest populaire modellen:

1. Helinox Chair Zero De Chair Zero is de koning van de lichtgewicht stoelen! Met een gewicht van slechts 490 gram merk je nauwelijks dat je hem meeneemt. Ideaal voor lange tochten waar elk grammetje telt. 

Waarom je deze stoel wilt: 

• Super licht: Weegt minder dan een fles water! 

• Compact: Past makkelijk in je rugzak. 

• Stevig: Houdt tot 120 kg, dus je kunt er comfortabel in zitten. 

2. Helinox Sunset Chair 

Na een lange dag wandelen is er niets beter dan een comfortabele plek om te relaxen. De Sunset Chair heeft een hoge rugleuning en een slimme draagtas die je ook als hoofdsteun kunt gebruiken. 

Wat deze stoel speciaal maakt: 

• Extra comfort: Ergonomisch ontwerp voor een fijne zitervaring.

• Verstelbare hoofdsteun: Maak het jezelf nog comfortabeler. 

 Draagbaar: Slechts 1,4 kg, dus makkelijk mee te nemen. 

3. Helinox Ground Chair 

Als je houdt van een laag zitje, is de Ground Chair perfect voor jou. Deze stoel biedt stabiliteit en comfort, zelfs op zachte ondergronden zoals zand. 

De voordelen van de Ground Chair: 

• Laag en stabiel: Blijft stevig staan, waar je ook zit. 

• Lichtgewicht: Slechts 640 gram om mee te nemen. 

• Ademend: Mesh-panelen zorgen voor extra ventilatie. 

Met deze fantastische Helinox stoelen ben je verzekerd van comfort en gemak tijdens je trekking. Kies je favoriete stoel en geniet van je avonturen in de natuur!

Happy Rhino: Betaalbaar en Degelijk voor Elke Kampeerder

Naast de lichtgewicht Helinox-stoelen, biedt Happy Rhino van Kampeerhal Roden een geweldige en betaalbare optie voor trekkers die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit. Deze stoelen zijn iets zwaarder, maar ze leveren nog steeds het comfort en de draagbaarheid die je nodig hebt tijdens je avonturen. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor kampeerders die een goede prijs-kwaliteitverhouding willen, zonder in te leveren op comfort. 

De lichtgewicht stoelen van Happy Rhino zijn eenvoudig opvouwbaar en compact genoeg om moeiteloos mee te nemen. Met een breed scala aan maten en kleuren vind je altijd een stoel die bij jouw stijl en behoeften past. Happy Rhino biedt stevige en comfortabele stoelen voor een prijs die vriendelijk is voor je portemonnee, waardoor ze perfect zijn voor zowel beginnende trekkers als ervaren avonturiers die een betrouwbare zitplek willen. Kortom, met Happy Rhino maak je zeker een slimme keuze voor je trektochten!

De Perfecte Trekking stoel van Kampeerhal Roden voor Jouw Volgende Avontuur

Of je nu kiest voor een ultralichte stoel van Helinox of een betaalbaar en degelijk model van Happy Rhino, beide merken bieden uitstekende opties voor elke trekker. Helinox stoelen zijn perfect voor de avonturier die het maximale uit zijn trekking wil halen zonder te veel gewicht mee te slepen. Happy Rhino daarentegen biedt comfortabele en stevige stoelen voor een vriendelijker prijskaartje, zonder in te leveren op kwaliteit. 

Welke stoel je ook kiest, met een goede trekking stoel maak je elke tocht net wat comfortabeler. Geen vermoeide benen meer na een lange dag wandelen, maar ontspannen zitten en genieten van het uitzicht – dát is pas echt genieten van je trekking! 

Klaar voor je volgende avontuur? Bekijk ons assortiment in de webshop of bezoek de winkel van Kampeerhal Roden en vind de perfecte trekking stoel die bij jou past!

Geschreven door: Kampeerspecialist Thijs
OVER THIJS

Als echte outdoor liefhebber sta ik voor je klaar met al je vragen over je kampeeruitrusting. Naast het geven van advies deel ik ook graag mijn ervaringen en tips om het beste uit je kampeertrip te halen!

Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

De beste stoelen voor een trekking

Ontdek de beste trekkingstoelen voor jouw avonturen en geniet van comfort in de natuur!

Paklijst voor een Backpack- of Wandelvakantie

Ga je binnenkort op backpack- of wandelvakantie? In onze blog vind je handige tips om je goed voor te bereiden, van het kiezen van de juiste rugzak tot de beste kleding voor onderweg.